Autoridades de Pensilvania
Volledig scherm
© Autoridades de Pensilvania

“Joden zijn kinderen van Satan”: Pittsburgh-schutter schreef anti-joodse berichten

BuitenlandOmstreeks tien uur lokale tijd opende de 46-jarige Robert Bowers het vuur aan een synagoge in Pittsburgh, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Elf mensen kwamen om het leven. Zes anderen raakten gewond, waaronder vier agenten. De schutter heeft een hele geschiedenis van antisemitische uitlatingen op sociale media. Ook tijdens zijn dodelijke raid stak hij zijn haat voor de joodse gemeenschap niet onder stoelen of banken.

13 reacties

  • J Ada

    5 jaar geleden
    @valentino: een atheist zou joden nooit 'kinderen van Satan' noemen aangezien we niet geloven dat er iets als Satan en al die andere fabeltjes bestaat. Die gast was dus geen ongelovige.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Hetgeen je daar vertelt @ Valentino Fabionara heeft niets te maken met democratie beste! Je verwart dingen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    paul van de velde: die drie neergeschoten agenten hàdden vuurwapens! Het heeft helaas niets geholpen......
  • Valentino Fabionara

    6 jaar geleden
    Nee Annelies, je zit er volledig naast, religie heeft hier niks mee te maken..de dader is ongelovig en heeft het daar op gemunt, dat ze de gelovigen gewoon met rust laten dan zal er ook niks gebeuren. Dit is toch democratie !?
  • Martin Meuris

    6 jaar geleden
    Wat is dat toch met die godsdiensten en haat hiermee gepaard? God bestaat niet (alleszins niet onder de vorm die altijd voorgesteld wordt als de allesziende en alleswetende enz, )waarom dan vechten om religie. Leeft gewoon uw leven zonder haat tov anderen en de wereld zou de IDW zijn en iedereen kon genieten.