Loeb.
Volledig scherm
Loeb. © AFP

Nog één rally te gaan: Neuville na lekke band WK-leider af, Loeb triomfeert in Catalonië

RallySébastien Loeb (Citroën C3 WRC) heeft  de rally van Catalonië gewonnen. De negenvoudige wereldkampioen had aan de finish van de voorlaatste WK-manche 2.9 seconden voorsprong op zijn landgenoot en vijfvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) eindigde als derde met 0.5 sec voorsprong op de vierde, Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC).

4 reacties

  • Linda Maes

    6 jaar geleden
    Ben fan van Neuville, Maar wat slechte verliezers betreft moet hij zeker niet onderdoen. Nog 1 rally te gaan, maar wanneer ze allebei in de wedstrijd blijven zonder pech, word het voor Neuville een onmogelijke opdracht. Hij rijd nu al boven zijn limiet, en kan met moeite de Ford's volgen. Fenomenaal is wat Loeb heet gepresteerd! effekes meedoen en het ganse zootje naar huis rijden met een wagen die het ganse jaar in de subtop rijd. Respect.
  • Ronny Popelier

    6 jaar geleden
    Thierry maakt wel degelijk nog grote kans de WRC titel te pakken. Denk dat Australië onverhard hem beter zal liggen dan Catalonië. Zou fantastisch zijn als Belgisch rally piloot de verdiende WRC titel te kunnen pakken. Moet kunnen Thierry veel , heel veel succes , onze duimen zijn er al.
  • Bram Rosseel

    6 jaar geleden
    denk dat het zeer moeilijk wordt voor Neuville, als Ogier niet uitvalt of problemen zal hebben in Australië, want Ogier ook meestal beter in de powerstages. voordeel wel dat hij als 1ste de baan op moet maar of hem dat zal beletten om "alweer" wereldkampioen te worden, vrees er beetje voor. Maar hopelijk wint Neuville van die slechte verliezer.
  • Koen Gevers

    6 jaar geleden
    Powerstage is nog niet gereden; tot zolag blijft Neuville op kop in de stand met 201 tegen 200 voor Ogier.