Caroline Seidel/dpa
Volledig scherm
© Caroline Seidel/dpa

Zo’n 200 Belgen blokkeerden mee: laatste activisten van het spoor gehaald na protestactie tegen bruinkoolwinning

Milieuactivisten hebben vandaag hun grote protestactie tegen bruinkoolwinning bij het Duitse Hambach beëindigd. Tijdens de protesten bezetten duizenden actievoerders, onder wie een 200-tal Belgen, onder meer een spoorlijn van energieconcern RWE.

14 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ik stel voor om die betogers te laten opdraaien voor economische kost van hun actie. En stuur ze ook maar allemaal een rekening voor de kost van de politie.
  • Christophe Moortgat

    5 jaar geleden
    Ik ben totaal niet links gezind, integendeel, maar bruinkoolwinning is een aanslag op het milieu en zou toch niet meer mogen.
  • Roger Willems

    5 jaar geleden
    Laat er paar wagons naartoe bollen en roep over luidsprekers dat deze ongeremd hun richting uitkomen, de beentjes zullen snel reppen.
  • Marnick L'Eau

    5 jaar geleden
    lijkt onredelijk maar bruinkool gaan gebruiken is ook een slag in het gezicht tegen alles dat groen is. ze zouden beter ophouden met al hun gedoe tegen kerncentrales. de verhouding enetgie/veiligheid/properheid is bij een deftige, moderne centrale het beste van alle energiebronnen.
  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Laat die 'betogers tegen alles' eens een oplossing aanbrengen. Een realistische dus he. Gene zever van een andere groene wollen sok maar iets dat echt een oplossing is. Wie?