Thibaut Courtois incasseert vijf goals tegen swingend Barcelona

FC Barcelona heeft aartsrivaal Real Madrid nog een stukje dieper in de put geduwd. In eigen huis waren de Catalanen - nog steeds zonder superster Lionel Messi - met 5-1 te sterk voor De Koninklijke. Luis Suarez was de grote uitblinker met drie doelpunten, waaronder een fantastische kopbal laat in de tweede helft. Real Madrid kon nu al vijf wedstrijden op rij niet meer winnen in La Liga, het doodsvonnis van coach Julen Lopetegui lijkt getekend.

svar

FC Barcelona nam al vroeg het heft in handen. Dat leidde al na 11 minuten tot de openingstreffer van Coutinho, die op aangeven van Jordi Alba kon scoren. Op het halfuur werd Luis Suarez vervolgens gehinderd door Raphaël Varane. Aanvankelijk kreeg de thuisploeg geen penalty, maar een tussenkomst van de VAR besliste er anders over. Suarez liet Thibaut Courtois kansloos: 2-0, de doelman van de Rode Duivels incasseerde zo een achttiende (!) penaltydoelpunt op rij.

© AP

Vroeg in de tweede helft leek Marcelo weer wat hoop te brengen voor Real Madrid met een tegentreffer. Modric trof even later het doelhout. Gaandeweg groeide Barcelona echter weer uit tot de betere ploeg en ook Suarez mikte op de paal. Een bevrijdend derde doelpunt liet lang op zich wachten voor de thuisploeg, maar viel uiteindelijk toch een kwartier voor het einde. Op aangeven van Sergi Roberto werkte de Uruguayaan heerlijk af. Enkele minuten later deed Suarez er nog een derde bij. Arturo Vidal maakte de vernedering compleet met een rake kopbal: 5-1 was de veelzeggende eindstand.

FC Barcelona komt door de zege weer alleen op kop in La Liga. Real Madrid is naar een beschamende negende plek gezakt en kon al vijf wedstrijden op rij niet winnen.