© RR

Clubs bevestigen: eigenaar OH Leuven en Leicester City overleden bij helikoptercrash

Vichai Srivaddhanaprabha, de eigenaar van voetbalclubs Leicester City en OH Leuven, is overleden. Dat hebben de twee clubs officieel bevestigd. De Thaise clubeigenaar was aan boord van een helikopter die gisteravond neerstortte vlak na de competitiematch tussen Leicester City en West Ham United. Vier andere inzittenden kwamen eveneens om bij het ongeluk.

svar

LEES OOK. Helikopter crasht vlak na wedstrijd naast stadion: “Eigenaar Leicester City en OH Leuven samen met zijn dochter aan boord”

De politie van Leicestershire meldt in een statement dat twee andere slachtoffers, Nursara Suknamai en Kaveporn Punpare, uit de staf van Srivaddhanaprabha komen. Ook piloot Eric Swaffer is overleden, net als passagier Izabela Roza Lechowicz. De formele identificatie moet wel nog plaatsvinden. De politie preciseert voorts dat er voor zover bekend geen andere gewonden zijn.

Als een steen naar beneden

Zaterdag steeg na de Premier League-wedstrijd tegen West Ham United in het stadion van Leicester de helikopter van de eigenaar op. Even later stortte het toestel in de buurt neer. Het was lang onduidelijk wie er net aan boord was. Ooggetuigen verklaarden dat het toestel als een steen naar beneden stortte, waarna het door een vuurzee werd omgeven.

Srivaddhanaprabha kocht de Engelse club in 2010. Onder het bewind van de Thaise zakenman veroverde Leicester verrassend de Premier League-titel in 2016. In 2017 werd hij ook de nieuwe eigenaar van OH Leuven uit de Proximus League.

© Photo News

“Met een diepe droefenis bevestigt OH Leuven dat voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha samen met vier andere personen tragisch om het leven kwam bij de helikoptercrash van gisterenavond nabij het King Power Stadium van Leicester City”, valt er te lezen op de Twitterpagina van de Belgische tweedeklasser OH Leuven. “Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie Srivaddhanaprabha en de families van iedereen aan boord. Dit is een ongelooflijk verlies voor de supporters van beide clubs binnen de voetbalfamilie van King Power.”

© EPA-EFE

Warm en genereus man

“Khun Vichai was niet alleen een warm en nederig man, maar ook zeer genereus voor iedereen die zijn pad kruiste. Hoewel zijn reis met OH Leuven nog maar net begonnen was, zal zijn visie voor de club beschermd en uitgevoerd worden. Iedereen binnen de club is ontzettend geroerd door de reacties van supporters en de hele Belgische voetbalwereld in deze droeve dagen.” De club bedankte ook de vele fans die aan het King Power at Den Dreef-stadion hun steun kwamen betuigen. Er zal een rouwregister geopend worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Talloze fans kwamen ook in Leicester hun steun betuigen:

© EPA-EFE

© REUTERS

© REUTERS

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer