25-jarige Belg doodgestoken in Bretagne

Een 25-jarige landgenoot is woensdag rond middernacht doodgestoken in Paimpol, in Bretagne. De Franse gendarmerie kon de dader, een bekende van het slachtoffer, enkele uren later arresteren.

tg

De 25-jarige Waal was met twee vrienden op cafébezoek. Rond middernacht woensdag verlieten ze een bar aan de place du Martray in Paimpol, tussen Guingamp en Saint-Brieuc in Bretagne. Wat de oorzaak van de ruzie was, is nog niet bekend. Maar op een gegeven moment kwam het tot een hevige discussie en werd onze landgenoot neergestoken.

Een koppel dat passeerde bood hulp maar dat werd hen niet in dank afgenomen. Terwijl de vrouw de hulpdiensten belde, probeerde de man het slachtoffer te helpen. Maar hij kreeg zelf een messteek. Zijn leven is niet in gevaar maar hij moest wel naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De hulpdiensten probeerde onze landgenoot nog te reanimeren, maar zonder succes. Hij woonde op de houten zeilboot Tzigane in de haven van Paimpol en was lid van de zeilschool Gléans. Zijn auto, een Ford KA met Belgisch kenteken stond vlakbij de plaats van de steekpartij en werd door de politie verzegeld en weggetakeld.

De dader, een Fransman van 32 jaar, werd nog dezelfde nacht opgepakt bij een vriend. Over zijn motief is nog niets bekend.

Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken bevestigde gisteravond dat de familie van het slachtoffer intussen werd ingelicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen