Het dorpje Waitaki aan het gelijknamige meer staat te koop in Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
Het dorpje Waitaki aan het gelijknamige meer staat te koop in Nieuw-Zeeland. © rv

Te koop: dorp in Nieuw-Zeeland

Een volledig dorp dat al minstens drie decennia onbewoond is, staat te koop in Nieuw-Zeeland. Het dorpje Lake Waitaki aan het gelijknamige meer op het Zuidereiland werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd om damwerkers te huisvesten, maar is sinds 1989, toen de dam werd geautomatiseerd, zo goed als verlaten.

19 reacties

  • Bene Devos

    5 jaar geleden
    Pedro Gevaert. Mijn vakantiehuisje op een groen eiland stond ook aan een onverharde weg of een aardewegel zoals jij dat noemt. En juist dàt maakte deel uit van het plezier nog te kunnen wonen op een plaats die nog niet verprutst was met beton. Pure luxe was dat,temidden van de natuur.
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Ons land moet gaan bedelen voor stroom.
  • Pedro Gevaert

    5 jaar geleden
    Aan Danny Meulders, je ziet dat je nog nergens bent geweest, Luxebeesten zijn wij met het beste sociale systeem ter wereld, nergens beter dan belgië. en maar klagen en zagen op pietluttigheden, vb put in de weg, in veel europese landen zijn nog aardewegels een norm. Gras is altijd groener aan de overkant omdat je alleen de mooie dingen wil zien.
  • Philippe Schotte

    5 jaar geleden
    Je moet eerst nog aan een visa geraken en later verblijfsvergunning en als je ouder bent dan 60 mag je het helemaal vergeten !
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De prijs is misschien al gezakt. Op de website staat 1.270.000 $ of 724.265.75 €.