AP
Volledig scherm
© AP

Joodse leiders wijzen naar Trump na schietpartij Pittsburgh, moslims halen duizenden dollars op

Een groep joodse leiders uit Pittsburgh beschuldigt in een open brief Donald Trump ervan dat hij de beweging van 'white supremacists' of blanke racisten "moed heeft doen vatten". Zo heeft hij voor een deel verantwoordelijkheid aan de dodelijke aanslag van zaterdag op de synagoge 'Tree of Life' in Pittsburgh, in het hartje van de wijk Squirrel Hill. Intussen hebben moslims al heel wat geld ingezameld voor de slachtoffers van de schietpartij.

38 reacties

  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    @ Jonathan Wouters. Potus of niet. Hij is niet welkom. Vrije meningsuiting is geen eenrichtingsstraat alhoewel hij daar wel iets wil aan veranderen. Verplicht handjesschudden met de oorzaak van je verdriet kan in Saoudi- Arabië. In het vrije Westen hebben we, tot nu toe nog, de vrije keuze.
  • Albert Laurent

    5 jaar geleden
    Trump promoot het wapengebruik in Amerika.Dit is hetzelfde als de kat bij de melk zetten.Als er dan nog labiele mensen rond lopen en zich wapens aanschaffen, ja dan moet je echt niet slim zijn of nadenken wat er kan en zal gebeuren.Indien de presidenten hier niets gaan aan doen, zal dit enkel nog van kwaad naar erger gaan.
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Joden beslissen niet waar de potus een bezoekje brengt me dunkt.
  • Donald Deblaere

    5 jaar geleden
    Trump heeft dus geen schuld? Laat de massale wapenverkoop ongehinderd toe, heeft ultra-rechts de zegen, zelfs de KKK krijgt begrip van hem. Jut zijn achterban steeds op, beledigt iedereen die ook maar iets over hem zegt, en zijn slimste fans danken dan natuurlijk dat alles gepermeteerd is. Trump geen schuld? Wanneer is die groeiende verdeeldheid beginnen uit de hand lopen? Heb je ooit één president zo horen praten over zijn tegenstanders? Enkel zijn pers spreekt de waarheid, enz....
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Met recht. Trump predikt haat en is zelf een grote racist