Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Leopold II-tunnel blijft in beide richtingen afgesloten

Archiefbeeld van de Leopold II-tunnel toen daar deze zomer gewerkt werd.Beeld BELGA

De Brusselse Leopold II-tunnel is deze ochtend in beide richtingen over de hele lengte afgesloten. Er is een probleem met de camera’s, zo vernam persagentschap Belga van Brussel Mobiliteit. De technici zijn onderweg.

Het ziet ernaar uit dat de tunnel nog een tijdje gesloten zal blijven. Bij controle merkten technici immers naast de problemen met de camera’s immers nog een probleem op. “Nog ernstiger is dat we ook een breuk hadden in een glasvezelkabel die instaat voor de automatische incidentdetectie”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “We kunnen dus geen incidenten waarnemen. Die kabel is intussen wel gelast, maar moet nog gekalibreerd en getest worden. Als dat probleemloos verloopt, zou de tunnel rond de middag weer open kunnen. Daar kunnen we ons echt op dit moment niet op vastpinnen.”

Vorige week was er verkeerschaos in Brussel door een probleem met de camerabewaking in de Reyers-Centrumtunnel en een probleem met de ventilatie in de Belliardtunnel, waardoor beide tunnels urenlang gesloten waren en het verkeer bovengronds in de soep draaide. 

Volgens Paemen viel de verkeershinder door de sluiting van de tunnel nog mee. “De langste wachttijd die we genoteerd hebben, was 20 minuten.” Deze ochtend was er wel sterke hinder, zoals Hajo Beeckman (VRT) op Twitter meldde. “Er is stapvoets verkeer vanaf Rogier (stad uit) en aan het begin van de Koning Karellaan (stad in)”, schreef hij.

Twitter bericht wordt geladen...