© JVDP

CD&V bijt in het zand over Facebook-likes: Schildenaar moet geen schadevergoeding betalen

Gert Van Mol, de mediaconsultant uit Schilde die voor de rechter werd gesleept door CD&V na de hetze rond Indiase volgers op de CD&V-Facebookpagina, heeft gelijk gekregen van de rechtbank.

tvb, phu

“Voor een politieke partij is imagoschade bijzonder moeilijk aan te tonen. Wat negatief overkomt de ene dag, kan weer positief worden gedraaid de volgende dag. Het grote schandaal van de ene week lijkt de volgende week al vergeten.”

Met die woorden heeft de rechtbank van eerste aanleg de eis van CD&V afgewezen. Die had mediaconsultant Gert Van Mol voor de rechter gedaagd na de hetze rond de Indiase likes op Facebook. Door enkele gerichte advertenties zag de partij eerder dit jaar een flinke stijging in het aantal volgers op haar pagina. Toen echter bleek dat de groei haast volledig te danken was aan volgers uit India, sloegen de christendemocraten een modderfiguur.

De overeenkomst met Van Mol werd snel stopgezet, maar toen de mediaconsultant in enkele media opdook, schakelde CD&V een versnelling hoger. De partij eiste een schadevergoeding van liefst 100.000 euro voor “imagoschade”. De definitieve uitspraak volgt op 4 april.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER