Screenshot
Volledig scherm
© Screenshot

Groepsvordering tegen Facebook ingeleid: Test Aankoop eist 200 euro per bedrogen Facebookgebruiker

Voor de Brusselse rechtbank van koophandel is vandaag de groepsvordering ingeleid die consumentenorganisatie Test Aankoop heeft ingesteld tegen Facebook, naar aanleiding van het Cambrigde Analytica-schandaal. Test Aankoop eist een schadevergoeding van 200 euro per gebruiker en tot nu toe zouden al meer dan 33.000 mensen interesse getoond hebben in de collectieve vordering. Facebook betwist de bevoegdheid van de Belgische rechtbanken, zodat het proces nog flink wat voeten in de aarde zal hebben.

18 reacties

  • Lode Lemmens

    5 jaar geleden
    Je bent niet verplicht een FB-account aan te maken. Trouwens, het is gratis. Wanneer je een gratis bioscoopticket krijgt ga je dan achteraf ook schadevergoeding eisen wanneer de film niet naar uw goesting was?
  • Peter Straetemans

    5 jaar geleden
    FB weet alles van je, zelfs als je er nepgegevens gebruikt en een nepnaam. Probeer maar eens en binnen de kortste keren lig je ervan af. Hoe kunnen ze dan je echte naam weten?
  • james vroman

    5 jaar geleden
    maak je geen illusie ...als je langs de vitrine van een winkel loopt weten ze al in wat je zoal geïnteresseerd bent en hoeveel geld je op je bank hebt
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Waar halen de bedrijven die onze brievenbussen vol publiciteit proppen dan onze adressen? Waar halen ze onze telefoonnummers om ons van alles en nog wat aan te smeren? Zelfs telenet probeert via tel. duurdere opties aan te smeren! Mogen we onze afgepakte tijd dan ook factureren? Pure jaloezie, ze willen Zuckerman nekken, that's all !
  • Desmet Jacques

    5 jaar geleden
    Natuurlijk is het om die 200 euro vast te krijgen. Onze gegevens zitten overal, bank & arts & winkels etc etc. Desmet Jacques - Kortemark