Favela da Providência, Rio de Janeiro.
Volledig scherm
PREMIUM
Favela da Providência, Rio de Janeiro. © Valda Nogueira

Bolsonaro wil geweld met geweld bestrijden in favela’s. “Ze sturen het leger de heuvels op, maar we hebben nog steeds geen riolering of crèches”

de VolkskrantDe Braziliaanse nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro is van plan om de criminaliteit in de favela’s in Rio de Janeiro uit te roeien. Maar politiegeweld heeft daar tot nu toe geen oplossing gebracht.

13 reacties

  • Jef joossens

    2 jaar geleden
    (vervolg) Als je de criminaliteit wil aanpakken hier dan zit er niets anders op dan met zware en harde hand op te treden. Bandieten zijn hier beter bewapend dan de politie. Zelfs dat werkt niet zoals het moet maar de zalvende hand voor misdadigers zoals in Belgie zal enkel resulteren in nog meer misdadigers. Ik ben helemaal niet voot de nieuwe president maar hij doet wel wat er moet gebeuren tegen de criminaliteit.
  • paul vdkerckhove

    5 jaar geleden
    Ik wist het , ze weten het hier weten wat daar moet gedaan worden ,waarom zoekt brazilie geen president in vlaanderen ? Hier hebben ze verstand ervan .
  • Marc Verschaeren

    6 jaar geleden
    Crèches waren hier ook niet 60 jaar geleden , toen was B top land om in te leven . Is dat de maatstaf , een hok waar je je kinderen kunt droppen ?.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Ik zie het al gebeuren - geweld gaat nog meer geweld uitlokken en men creëert een spiraal van geweld waarbij er nog meer politie en militairen moeten worden ingeschakeld en voor men er erg in heeft is men in een militaire dictatuur beland. De eerste stappen zullen het aan banden leggen van de oppositie, de pers controleren, de vrijheid van meningsuiting beperken en de grondwet aanpassen. Het gewone werk dus van een extreemrechtse regering.
  • Jan Van Leive

    6 jaar geleden
    Na 30 jaar zakkenvullerij en laten betijen door linkse figuren is er misschien een lichtpunt maar er zal een ware tsunami moeten zijn om terug normale toestanden te bewerkstelligen .Een zaak heeft Bolsonaro voor op andere politici , hij houdt geen rekening met wat de anderen ervan denken , en dwarsliggende rechters zullen gauw weten wat hun te doen staat