Directie stuurt deurwaarder op Aviapartner af, maar onderhandelingen lijken te vorderen

De staking bij bagageafhandelaar Aviapartner heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De directie heeft maandagmiddag een deurwaarder ingeschakeld. Die moet ervoor zorgen dat de vliegtuigen die nog geparkeerd staan, kunnen vertrekken.

rrln

OPROEP.Bent u getroffen door de staking van Aviapartner?

De onderhandelingen tussen de vakbonden en Aviapartner zitten al dagen muurvast en de sfeer wordt er niet beter op. De directie van de bagageafhandelaar heeft nu een gerechtsdeurwaarder op pad gestuurd. Volgens de tijd zouden stakers werkwilligen beletten hun werk te doen. De krant maakt melding van militanten die Aviapartner-loswagentjes voor op het tarmac blokkeren met auto’s en zelfs sleutels en batterijen van de karretjes zouden hebben gestolen.

LEES OOK.Staking bij Aviapartner blijft duren: vandaag al zeker 110 van de 630 vluchten geannuleerd

“Klopt niet”

De vakbonden spreken de beschuldigingen tegen. “Dit klopt niet. Het is niet zo dat werkwilligen tegengehouden worden. Er staan zelfs geen stakingspiketten”, aldus Hans Elsen van ACV tegen De Tijd. “De mensen komen niet werken omdat ze dat simpelweg niet willen door de vertrouwensbreuk met de directie. Het helpt echt niet dat de directie dit soort geruchten verspreidt.”

In een reactie aan Het Nieuwsblad ontkent woordvoerder van Aviapartner Anas Hanan de sabotagge eveneens. Het klopt dat er een gerechtsdeurwaarder is ingeschakeld, maar dat was om ervoor te zorgen dat er zich geen incidenten meer voordoen en de geparkeerde vliegtuigen kunnen vertrekken.

Een groot deel van de toestellen dat door de staking nog altijd op Zaventem staat, is ondertussen al leeggehaald, klinkt het nog. Toen de spontane staking op vrijdag donderdag 25 oktober uitbrak stonden er op de luchthaven een twintigtal vliegtuigen aan de grond die niet meer leeggemaakt zouden worden door het stakende personeel. Intussen gaat het nog om een viertal vliegtuigen, meldt Belga.

LEES OOK.Transporteconoom ziet oplossing voor stakingen op luchthaven: “Laat derde bagageafhandelaar toe”

Onderhandelingen vorderen

Ondertussen lijkt er vooruitgang te komen in de onderhandelingen, stelt Hanan nog. De vakbonden hadden de voorbije dagen een lijst met wisselende eisen. Inmiddels zijn er circa 25 vaststaande punten, waarvan er voor ongeveer 15 een akkoord is bereikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen