iStock
Volledig scherm
© iStock

Belgische economie groeide in derde kwartaal met 0,4 procent

EconomieHet bruto binnenlands product (bbp) van België is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat meldt de Nationale Bank (NBB) vandaag in een eerste raming. Op jaarbasis groeit het bbp met 1,7 procent, zo blijkt nog uit die “flashraming”.

9 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    Europese motor sputtert, Italiaanse groei valt zelfs helemaal stil ...allemaal aan de dop ga je vliegen ...
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Wat Dirk schrijft, is juist en het zou op korte termijn vast helpen indien men hier wat meer aandacht aan schonk. Maar er is veel meer en men zou hierover met bvb. Professor De Grauwe moeten kunnen discuteren. Dit is maar de beurs, een uitwas van het zuivere kapitalisme. Via dit stelsel wil men gewoon zijn hoop geld nog wat vergroten, maar men zegt nooit dat er een nog veel grotere hoop geld is, die de beurs zelfs niet bereikt. Benieuwd wat men daarmee doet als ook gevaar loopt.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Doordat steeds meer Belgen hun boodschappen, tanken, sigaretten, vakantiereizen en online-aankopen in de buurlanden doen vloeit daar makkelijk 0,9% naartoe. Alle prijsstijgingen door belastigen en taksen op produkten hebben dit in de hand gewerkt. Binnen de overheid denkt men nog altijd inkomstenverlies te kunnen compenseren door prijsverhogingen maar dit werkt al 20 jaar averechts.
  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    Geloof nooit die hocus pocus met hun grafiekjes...de schulden worden groter, het leven word duurder en de lonen stijgen te weinig..onze infrastructuur (stroom, wegen ) is op niveau van een ontwikkelingsland.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Economie misschien wel, maar het volk duwt men in de armoede. En alleen in het vierde kwartaal? Zijn we in die andere kwartalen soms gezakt?