"Mijn broer vertrok naar een fuif en kwam nooit meer terug." Evelien verloor haar broer Stijn in 2015. Ze richtte wat later een platform op om jongeren te helpen bij hun rouwproces.
Volledig scherm
PREMIUM
"Mijn broer vertrok naar een fuif en kwam nooit meer terug." Evelien verloor haar broer Stijn in 2015. Ze richtte wat later een platform op om jongeren te helpen bij hun rouwproces. © RV

“Mijn broer vertrok naar een fuif en kwam nooit meer terug”: hoe rouw je in godsnaam als jongere?

Drie jaar geleden is het dat Evelien Meskens (27) haar broer verloor bij een verkeersongeval. Een jaar lang hield ze zich ijzersterk, in de eerste plaats voor haar ouders. “Ik wilde hen niet tot last zijn. Zij waren hun kind kwijt.” Pas toen ze alleen ging wonen, kwam de man met de hamer. Samen met haar slachtofferbejegenaar en een klein team richtte ze Rouwkost.be op, een platform voor jongeren die iemand verliezen. En daar bleek nood aan. “Pubers staan het vaakst aan de zijlijn.”

5 reacties

  • Daisy Daelemans

    5 jaar geleden
    Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen is er behoefte aan meer rouwbegeleiding.
  • Elke Celis

    5 jaar geleden
    Goed en broodnodig initiatief!
  • Ano Niem

    5 jaar geleden
    Jos Plessers, ik kan me gelukkig niet voorstellen wat voor pijn u toen heeft meegemaakt. Ik weet niet hoe lang het geleden is, maar toch wil ik u nog heel veel sterkte toewensen.
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Kan erover meepraten.Vader gestorven toen ik 13j was.Moeder toen ik 23j was en 11 maand later(dan moeder)broer verongelukt.Dat zijn harde tijden geweest.
  • Donald Borremans

    5 jaar geleden
    Hier is - in tegenstelling met veel coaching nonsens - wel degelijk behoefte aan !