© ISOPIX

Nieuwe biografie werpt licht op relatie tussen prins Charles en zijn zonen: “Prins Harry was humeurig voor zijn huwelijk”

Op donderdag 1 november komt ‘Adapted from Charles At Seventy: Thoughts, Hopes And Dreams’ uit, een nieuwe biografie uit over het Britse Koningshuis. Daarin focust Robert Jobson, de biograaf van prins Charles, op de relatie van de toekomstige koning en zijn zonen prins William en prins Harry.

vwh

Het boek komt er naar aanleiding van prins Charles zijn zeventigste verjaardag op woensdag 14 november en plaatst verschenen anekdotes in de schijnwerpers. Zo schrijft Jobson dat prins Harry altijd al de ondeugendste is geweest. “Zijn nanny moest hem meerdere keren tegen de muur houden omdat het de enige manier was om controle over hem te krijgen. Op een warme zomerdag was hij plots eens verdwenen. Hij had de koelte opgezocht in een vaas en kon de telefoontjes van zijn ouders en hun personeel niet horen.”

De koelste prins

Hoewel prins Harry wispelturig kan zijn, heeft hij volgens de biograaf wel de warmste persoonlijkheid van de twee. “Van William is bekend dat hij stevig tegen zijn vader in durft te gaan. Het doet denken aan het temperament van zijn moeder prinses Diana, waarmee Charles tijdens hun huwelijk regelmatig te maken kreeg.” Volgens Jobson is de relatie tussen prins Charles en zijn oudste zoon sinds de geboorte van prins George “koel en gereserveerd.” Afgelopen mei was William niet aanwezig op de officiële verjaardagsviering van zijn vader. Prins Harry was er drie dagen na zijn huwelijk met Mehan Markle wel om zijn “papa” te bedanken voor het harde werk van de voorbije vijftig jaar.

William zou ook bijzonder competitief zijn als het op media-aandacht aankomt. “Op dezelfde dag dat prins Harry en Meghan Markle op bezoek waren in Cardiff, verscheen prins William met een korter kapsel. Resultaat: de kranten schreven niet enkel over zijn broer, maar ook over hem. Hij doet alsof de pers zich niets kan schelen, maar dat is slechts schijn.”

Het stressmoment van Harry

In het boek gaat Jobson iets dieper in op de periode net voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, dat volledig werd gefinancierd door Charles. De hele wereld kon zien dat de prins tijdens zijn grote dag zenuwachtig was, maar ervoor zou die zenuwachtigheid zich hebben vertaald naar een humeurige prins. “Harry was kort van stof tegen medewerkers en zei meermaals dat “Meghan moest krijgen wat ze wilde”. Naar verluidt liet hij zich ook behandelen tegen de stress bij Ross Barr, een specialist acupunctuur die geregeld sterren over de vloer krijgt.

Moeilijke relatie met Camilla

Jobson belicht ook nog de problematische relatie met hun stiefmoeder Camilla Parker Bowles. “Hun moeder prinses Diana haatte haar en noemde ze “de derde vrouw in hun huwelijk”. Jaren later, toen de prins met Camilla trouwde, was de reactie van zijn zonen lauwtjes. Het was veeleer een kwestie van acceptatie dan van vreugde bij het vooruitzicht haar als stiefmoeder te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer