Lion Air Boeing viel met bijna 600 km/uur uit de lucht

De verongelukte splinternieuwe Indonesische Boeing met 189 mensen aan boord is met een snelheid van bijna 600 km/uur uit de lucht gevallen en in zee gestort. Dat blijkt uit de laatste data die door het toestel werden verstuurd. Er is geen hoop meer op overlevenden.

13 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    hoeveel tijd verliep er voor de piloten de problemen meldden...…..en in een simulator worden zulke situaties niet geoefend zoniet krijgt de lesgever gelijk de vraag wat er aan de hand is. Een simulator regelmatig aan zulke situaties uitgezet is geen lang leven beschoren...……….
  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Ik heb eens een documontaire gezien over een type vliegtuig dat regelmatig neerstortte omdat de vliegsimulator waar piloten in opgeleid werden verkeerd geprogrammeerd was. Daardoor deden ze een verkeerde handeling in uitzonderlijke situaties. De beschrijving in dit artikel deed me daar aan denken.
  • JOHAN DEMEYER

    5 jaar geleden
    De snelheid ,true airspeed, die wordt afgelezen door de pitotbuis ,staat gelijk met de dynamische druk die het vliegtuig uitoefent op de lucht.
  • Dirk Steyaert

    5 jaar geleden
    De berekening van Michel is de gemiddelde snelheid, dat zegt niets over de snelheid op het ogenblik van het neerstorten. Om dat te berekenen moet je de beginsnelheid van de val en de hoogte kennen en rekening houden met de aardversnelling van 9,81 m /sec².
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Toch eigenaardig dat dit toestel alle gegevens doorstuurde, terwijl er van MH17 en MH370 geen gegevens zijn...