Generaal Terrence O'Shaughnessy (links) en  douane-topman Kevin McAleenan lichten het besluit toe.
Volledig scherm
Generaal Terrence O'Shaughnessy (links) en douane-topman Kevin McAleenan lichten het besluit toe. © EPA

Trump stuurt duizenden militairen naar grens met Mexico, migrantenkaravaan trekt verder

Het Amerikaanse leger stuurt 5.200 manschappen naar de grens met Mexico. Het gaat onder meer om gewapende militairen, zei een generaal op een persconferentie in Washington. Hij stelde dat president Donald Trump duidelijk heeft gemaakt dat het bewaken van de grens belangrijk is voor de nationale veiligheid.

62 reacties

  • Walter Kennes

    5 jaar geleden
    3000 soldaten in het oosten om te vechten tegen IS. 5300 om migranten tegen te houden?
  • Dietrich Vandrey

    5 jaar geleden
    Zeg nu niet dat ze niet gewaarschuwd zijn. Mensen van deze karavaan zo maar binnen laten zou een ongezien precedent scheppen. Tegenhouden en enkel asielaanvragen behandelen via de wettelijk voorziene en gangbare weg !
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Gaat Trump op de vluchtelingen ,die nog aan de andere zijde van de grens staan, laten schieten, zoals de Israeli dit doen met de Palestijnen, die ook nog op hun grondgebied staan???
  • Noel Soetaert

    5 jaar geleden
    Wat ik niet snap is dat volgens de media het zo slecht geworden is in Amerika onder president Trump er toch duizenden mensen zijn die zich er naar toe begeven….. Als ze niet worden tegengehouden belanden ze in de illegaliteit, is dat wat onze linkse broeders willen? Hen toelaten en groene kaart geven misschien? Dat is dan zeker het startschot voor tienduizenden anderen die hetzelfde willen. ‘Wir schaffen das’
  • Jurgen Meurs

    5 jaar geleden
    Het begin van menig dictatuur is wanneer het leger gebruikt wordt om civiele of humanitaire situaties op te lossen. Ploitie wordt in de VS trouwens ook meer en meer op een militaire manier opgeleid inclusief bijhorende wapens. Geweld lokt alleen maar meer geweld uit en dat zal nog wel eens blijken daar. Door Trump zijn acties zou het me niet verwonderen als er nog eens een grote golf van geweld uitbreekt à la de Los Angeles rellen van de jaren 90.