Een gehospitaliseerde Apu Nahasapeemapetilon krijgt bezoek van Homer en Marge.
Volledig scherm
Een gehospitaliseerde Apu Nahasapeemapetilon krijgt bezoek van Homer en Marge. © Simpsons

“Apu gaat niet weg uit The Simpsons”

Het personage Apu Nahasapeemapetilon verdwijnt misschien toch niet uit The Simpsons. Dat suggereert uitvoerend producent Al Jean in elk geval in een Twitterbericht waarin hij reageert op de controverse rond de Indiase supermarkteigenaar die al dertig jaar deel uitmaakt van de succesvolle animatieserie.

4 reacties

  • Mieke Maas

    6 jaar geleden
    Apu moet blijven en mensen moeten minder zuur zijn en leren wat humor en een karikatuur is - als men zo gaat beginnen met Apu uitsluiten kan men op den duur alle personages weg halen want met elk van hen zal dan wel iemand zich zogenaamd beledigd voelen
  • Alain Provist

    6 jaar geleden
    Het was geniaal geweest indien ze apu lieten verdwijnen uit de show... Om dan een zoon van hem te laten verschijnen als helpdesk medewerker. Zo'n move zou typisch "The Simpsons" zijn.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Bijna alle Simpson personages zijn karikaturen van één of andere bevolkingsgroep. Wat is het probleem met Apu eigenlijk? Hij is een hardwerkende succesvolle zakenman. Hij doet geen vlieg kwaad en valt niemand lastig. Is het omdat hij veel kinderen heeft? Een typisch voorbeeld van politiek correcte absurditeit.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Wat is er mis met een positief stereotiep beeld van vriendelijk, behulpzaam, sociaal en maatschappelijk geïntegreerd of willen die Adi en consoorten dat we de Indiër zien als de kinderverkrachter, de toeristenverkrachter, ... want dat negatieve beeld neemt toe...