© Karel Hemerijckx

Rechter moet Nederlandse energie-goeroe 20 jaar jonger maken: “Als je van geslacht kan veranderen, waarom dan niet van leeftijd?”

Entertrainer Emile Ratelband, de Nederlandse positieve energie-goeroe bekend van de kreet ‘Tsjakka!’, eist van de rechtbank dat die hem 20 jaar jonger maakt. Om meer kans te maken op Tinder.

jdg

‘Je bent zo oud als je je voelt.’ Zestigers gebruiken de slagzin wel vaker als ze willen zeggen dat ze eigenlijk nog heel kwiek zijn. Maar de Nederlandse onder­nemer/entert(r)ainer Emile ­Ratelband gaat een stapje verder.

De flamboyante noorderbuur wil zijn leeftijd – hij is 69 – aanvechten voor de rechtbank. Die moet hem twintig jaar jonger ­maken.

“Je kan eender wat aanvechten: je geslacht, je naam, waarom dan je leeftijd niet? Er is niks waar je zo hard mee gediscrimineerd wordt als je leeftijd.” Aan de Nederlandse krant AD geeft hij een voorbeeld: “Als ik op Tinder zet dat ik 69 ben, dan krijg ik geen respons. Ben ik 49, met die kop van mij, zeker wel.”

Dat Ratelband zich jong voelt, mag blijken uit zijn andere plannen. Hij heeft al zeven kinderen, maar wil nog twee kinderen bij twee draagmoeders verwekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER