© Caroline Biss

Najaarstrend: zo draag je een broek met brede pijpen

Geen zin meer in je skinny jeans? Dit najaar zijn broeken met brede pijpen een van de belangrijkste modetrends. Met deze tips draag je ze op een stijlvolle manier!

cityfashion

Zet je taille in de kijker

Oversized items (zoals een broek met brede pijpen) hebben soms de neiging om je optisch kleiner te maken. Stop je top, blouse of T-shirt dus in je broek om meer taille en lengte te creëren. Van nature iets bredere heupen? Kies dan voor tops die net op de taille vallen. Je look afwerken doe je met een leren perfecto, blazer of bomberjack.

Brede broeken combineren?

Een brede broek in een opvallende print geshopt? Hou dan het bovenste deel van je outfit redelijk neutraal. Twee drukke prints brengen de balans van je look (en lichaam) in de war. Last but not least: de schoenen. Zowel sneakers, loafers, pumps of enkellaarsjes zijn een perfect match voor brede broeken. Let er wel op dat de neus van je schoenen nog zichtbaar is!

Zo blijven je lange laarzen als nieuw

© Nero Giardini

Uit leer of suède, lange laarzen kun je met je hele wintergarderobe combineren. Maar hoe blijven ze langer mooi? En hoe bewaar je ze best? Met deze tips blijven je lange laarzen als nieuw!

Maximum plezier van je leren laarzen

Spuit je laarzen altijd in met een water-en vuilafstotende schoenenspray voordat je ze draagt. Door het dragen kunnen je laarzen uitdrogen en stijver worden. Schoensmeer en een droog doekje zijn dan precies wat je nodig hebt.

Zijn je laarzen nat geworden? Laat ze dan niet drogen bij de verwarming, dit brengt schade toe aan het leer. Maak de laarzen over de volledige laars wat vochtig met een doekje, zo vermijd je kringen. Laat ze drogen in bv. de garage en behandel ze daarna met een voedende spray.

Suède laarzen mooi houden? Dat doe je zo!

Suède laarzen zijn erg gevoelig voor (water)vlekken en verkleuringen. Voldoende (en grondig!) inspuiten met een aangepaste suèdespray is de boodschap. Borstel je laarzen af en toe met een speciale suèdeborstel, zo blijven ze soepel.

Wikkel je suède exemplaren nooit in plastic, zo gaan ze schimmelen of verkleuren. Bewaar ze in de schoendoos of in een papieren zak, zodat de suède kan ademen.

Zo houden ze hun vorm het best

Lange laarzen, vooral suède knielaarzen, kunnen na verloop van tijd doorhangen en lelijke vouwen krijgen. Stop je laarzen daarom vol zuurvrij papier (wc-papier of zakdoekjes bijvoorbeeld) om hun vorm te behouden.

Geen zin in propjes rollen? Er bestaat een schoenspanner voor elke laarshoogte. Hang je lange laarzen nooit op! Als je ze gewoon rechtop laat staan, gaan ze het langst mee. Bewaar je laarzen tot slot op een donkere plek, zo geef je verkleuring door zonlicht geen kans.

Je taille accentueren in een najaarsoutfit? Dat doe je zo!

© S.Oliver

Guur herfstweer? Warme laagjes houden je warm, maar ze doen geen wonderen voor je slanke taille. Je taille toch accentueren? Dat doe je met deze stylingtips!

Kies voor een X-vorm

Hoe getailleerder je kleding, hoe beter! Kies voor jurken, jasjes en blouses met een duidelijke X-vorm, dat laat je fijne taille een stuk beter uitkomen dan oversized of rechte items. De X-vorm faken? Steek je blouse of top een klein stukje in je broek, zo creëer je de optische illusie van een wespentaille. Simpel, toch?

Ga voor kleding die kort genoeg is

Je taille een optische boost geven? Kies voor een bovenstuk dat nét op je taille valt. Combineer je crop top of leren perfecto met een klassieke kokerrok, A-lijn model of broek met hoge taille om het effect te versterken. Een riem dragen? Draag je exemplaar nét boven je taille (vlak op je middenrif).

Probeer eens een V-hals

Een T-shirt of trui met een V-hals legt de focus nét in het midden van je lichaam (je taille dus). Bovendien zorgt een V-lijn voor proportie tussen je schouders en heupen. Double win! Tip: zorg voor een contrasterend kleurverschil in je boven-en onderitems voor een nog sterker effect.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer