© Bahnmuller Frank

Steven Van Herreweghe verlaat productiehuis Woestijnvis

“Zeg mannekes, ik ben niet dood hé! Het is gewoon tijd voor wat anders.” Met een ludiek filmpje in showbizzprogramma Glammertime nam Steven Van Herreweghe (38) donderdagavond onverwacht afscheid van productiehuis Woestijnvis.

Valerie Droeven, jbou

“Ik ga in de toekomst nog programma’s blijven maken en Woestijnvis en ik blijven even goede vrienden”, klonk het bij Van Herreweghe, die in het voorjaar nog De Pappenheimers presenteerde. Die quiz haalde toen gemiddeld 460.402 kijkers en 16,3 procent marktaandeel op de doelgroep van Vier.

Van Herreweghe was 22 toen hij voor Woestijnvis begon te werken. Hij kwam van Ketnet en maakte voor Woestijnvis Inspector Gadget, een rubriek in De laatste show. Hij won in 2007 ook De slimste mens ter wereld. Zijn grootste creatieve succes was De jaren stillekes, een nostalgische televisieshow op zondagavond op Eén. Nadien nam hij De pappenheimersvan Tom Lenaerts over.

Overstap slecht verteerd

Toen Woestijnvis in 2012 naar Vier verhuisde, was Van Herreweghe een van de grote namen die de VRT graag in huis had gehouden. Hij wees alle voorstellen van de VRT af en bleef het productiehuis trouw.

Van Herreweghe verteerde die overstap niet zo goed. Hij slaagde er niet in de kijkcijfersuccessen van vroeger om de commerciële zender te evenaren. Zijn dagelijkse studioquiz Rasters was in 2013 maar een seizoen lang te zien op Vier. De quiz werd geschrapt vanwege de lage kijkcijfers. Ook Het beste moet nog komen, de studioshow waarin hij de toekomst van zijn gasten voorspelde, overleefde het eerste seizoen niet.

Waar Van Herreweghe precies naartoe gaat, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER