Het is niet verplicht om een begunstigde aan te duiden. In dat geval gaat het verzekeringskapitaal naar de wettelijke erfgenamen.
Volledig scherm
Het is niet verplicht om een begunstigde aan te duiden. In dat geval gaat het verzekeringskapitaal naar de wettelijke erfgenamen. © Shutterstock

Zo zorg je ervoor dat het geld van je levensverzekering niet in foute handen valt

SparenIn spaar- en beleggingsverzekeringen kan je een begunstigde aanduiden. Maar als je dat niet goed aanpakt, kan dat heel vervelende gevolgen hebben.

5 reacties

  • Alain Stuker

    5 jaar geleden
    Je moet gewoon "NOOIT" een levensverzekering afsluiten. Ik verzeker niets, enkel de wettelijke WA van de wagens. Voor het overige: NIETS.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    En voor verzekeraars die van de UK naar bijv. Ierland verhuizen "omwille van de Brexit" moet de wetgever er voor zorgen dat de klanten hun geld niet mee verdwijnt bij een failliet (want niet meer verzekerd door de UK)
  • Elisa deJong

    5 jaar geleden
    Wilalwan, aanklagen die makelaar, want dat is bedrog denk ik. Erg...
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Dan doe je aan pensioensparen en wanneer je het uitbetaald krijgt, kan je het jaar daarop flink wat belastingen op je eigen gespaarde geld bijbetalen. Je kan het beter zelf opzij zetten.
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Ik denk dat mijn ouders ook dachten een spaarboekje aanleggen voor hun oude dag, maar Belfius is er mee weg, gelukkig hebben ze niet krap gezeten ze waren enkel hun centen kwijt.