© AP

Warrior Klay Thompson vestigt nieuw NBA-record met veertien driepunters, Lebron kan opnieuw niet winnen

Het meest in het oog springende nieuws kwam afgelopen nacht van de Golden State Warriors waar Klay Thompson een nieuw NBA-record vestigde met maar liefst veertien driepunters. Daarmee lost hij ploeggenoot Stephen Curry af als recordhouder.

gvdl

Curry bezat het record sinds november 2016 maar stond het graag af aan zijn ploegmaat. Halfweg de wedstrijd in en tegen de Chicago Bulls had Thompson al tien driepunters doorheen de korf gejaagd. “Dan voel je dat het een bijzondere avond gaat worden”, aldus de prijsschutter. “In tegenstelling tot enkele eerdere wedstrijden voelde ik mij opperbest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thompson ‘strandde’ uiteindelijk op 52 punten in de partij die de titelverdediger met 149-124 winnend wist af te sluiten. Bijkomend recordje: nooit eerder scoorde een uitploeg in de eerste twee quarters zoveel punten (92) en driepunters (17). Met zeven wedstrijden en één nederlaag gaan de Warriors opnieuw aan kop van de Western Conference.

Lakers verliezen opnieuw

De komst van Lebron James naar de Lakers zorgt nog niet voor de gewenste kentering. De Lakers gingen afgelopen opnieuw onderuit, deze keer tegen de Minnesota Timberwolves (124-120). Na zeven wedstrijden staan er al vijf verloren matchen genoteerd. Lebron zelf speelt wel op niveau: met 28 punten, tien rebounds en acht assists zijn de statistieken meer dan behoorlijk. Met zijn punten springt hij ook over de Duitser Dirk Nowitzki naar de zesde plaats in de topscorerslijst aller tijden.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer