thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Economie eurozone groeit trager

In het derde kwartaal is het bbp in de eurozone gegroeid met 0,2 procent, zo blijkt uit een snelle raming van het Europese statistiekbureau Eurostat. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de groei nog 0,4 procent in de eurozone. Economen hadden in doorsnee gerekend op een vergelijkbare groei als in de eerdere kwartalen van 0,4 procent.

8 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Dat betekent dat binnen een relatief korte termijn Sint-Johan of zijn opvolger terug met zijn staf aan Uw en mijn deur gaat staan kloppen, niet om leuks en lekkers te brengen maar om te komen halen, om te graaien, gedurende de enkele jaren van hoogconjunctuur is er helemaal niets gebeurt om de Staatsschuld te saneren en met een stijgende rente gaan we dus zeker kunnen rekenen op een reeks "averechtse" cadeau's. Al onze inleveringen onder deze regering waren een maat voor niets.
  • daniel budenaerts

    5 jaar geleden
    De groei in Europa en België zal nog verminderen met overheden die de burgers fiscaal en financieel aan het wurgen zijn.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    het cocaïne parlement gaat rustig verder ...
  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    ach een leugentje meer of minder...
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    De EU is destijds opgetrokken door ultrarechtse technocraten in samenwerking met de toenmalige haute finance met als doel de wereld te regeren,net zoals de USA. Het IMF is opgericht om de touwtjes in handen te nemen en de lidstaten in een wurggreep te houden van ongebreideld kapitalisme.Renteloze leningen voor multinationals op kosten van werkenden,werklozen,zieken enz..