iStock
Volledig scherm
© iStock

Waarom je geen melk mag drinken als je verkouden bent

Nu de koude herfstdagen weer de kop opsteken, viert de snotvalling hoogtij in ons land. Al langer wordt beweerd dat je zuivelproducten als melk en kaas beter links laag liggen als je verkouden bent omdat het slijmvorming zou stimuleren. Gek genoeg was daar nooit eerder wetenschappelijk bewijs voor. Tot nu dan.

10 reacties

  • Herman Valaert

    5 jaar geleden
    minder dan 6 uur slapen dan krijg je verkoudheid/ ik slaap minstens 8 uur en heb het wel zitten...dus dat is een fabeltje.
  • Lena Wouters

    5 jaar geleden
    Geen probleem mee, ik lust geen melk.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Ja, ja, en morgen komt de raad om geen xxx te eten en overmorgen geen yyy, wanneer je verkouden bent, telkens gestaafd met een zogenaamd wetenschappelijk onderzoek. Een verkoudheid hebbend, en toch drinken velen melk of producten op basis van melk, en de verkoudheid verloopt net hetzelfde als bij andere.
  • Jan De Vos

    5 jaar geleden
    Inderdaad bij mij heb ik ook extra slijm als ik veel melk drink, of producten met melk, oa milkshake. Mensen met extra slijmproductie moeten extra opletten
  • Dirk Goethals

    5 jaar geleden
    Een glas warme melk doet deugd als je een verkoudheid hebt, laat ze maar verder onderzoek doen, grootmoeders middeltjes zijn nog altijd de beste