De Noorse secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg bezocht vandaag een Deens marineschip dat voor de kust van Trondheim (Noorwegen) deelneemt aan de NAVO-oefening Trident Juncture.
Volledig scherm
De Noorse secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg bezocht vandaag een Deens marineschip dat voor de kust van Trondheim (Noorwegen) deelneemt aan de NAVO-oefening Trident Juncture. © AFP

Rusland wil raketten testen voor Noorse kust, waar NAVO grote oefeningen houdt

Rusland heeft zijn intentie bekendgemaakt deze week raketten te willen testen voor de kust van Noorwegen, in een zone waar de NAVO zijn grootste militaire oefeningen houdt sinds het einde van de Koude Oorlog. Dat zei NAVO-baas Jens Stoltenberg. Hij ontdeed de Russische aankondiging wel van zijn dramatisch karakter.

15 reacties

  • Ignace Ameel

    5 jaar geleden
    De enige die hier echt gelukkig van wordt is Donald Trump, de rest zijn marionetten. Als hij toch persé aan de grens met Rusland oefeningen wil houden dat hij het dan doet voor de kust van Alaska!
  • Danny schmelcher

    5 jaar geleden
    Zien jullie niet wat er aant gebeuren is?
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Rusland moet de vijand van Europa blijven aldus de NATO. Want anders gaat het fout met onze wapenindustrie.
  • Silvy Broux

    5 jaar geleden
    Niets om ons zorgen over te maken denk ik wereldoorlog 3 komt er nog niet aan vermoed ik
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Beter op een akkoordje gooien. De Russen schieten raketten af. En de NAVO probeert ze uit de lucht te halen. Een goede test voor beiden om er iets van te leren.