De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ in betere tijden. © vanoppenlien.wixsite.com

Oeps foutje: schepen van Cultuur laat kunstwerk van 4.800 euro op containerpark storten

De kunstinstallatie ‘343 jaar ongeluk’ van de Zonhovense debuterende kunstenares Lien Stockx werd in de nacht van zondag op maandag gestolen. De installatie bestond uit 24 uit beton gegoten unieke paraplu’s.” De politie van het kanton Borgloon nam de feiten ernstig en was een onderzoek naar de kunstroof gestart. Toen de Heerse schepen van Cultuur Kristof Pirard deze morgen onze krant onder ogen kreeg, verslikte hij zich in zijn koffie. Hij had donderdag zijn diensten de opdracht gegeven om dit “zwerfvuil” naar het containerpark te laten overbrengen en wist hoegenaamd niets van een expo.

144 reacties

  • Frederik Boogaerts

    5 jaar geleden
    Wat een hoop rommel is dat dit bewijst dat iedereen kunstenaar is
  • Dennis De Grande

    5 jaar geleden
    Maak nog wa meer rommel, weg ermee zeker als het wandelaars in gevaar brengt, 4800 eur beter vr ander dingen gebruiken
  • Dithmar Guillaume

    5 jaar geleden
    Voor de meesten onder ons is kunst toch ook wel verbonden aan een zeker technisch kunnen. Dit is hier toch zeker niet het geval...anders is iedereen kunstenaar...Wat ook vreemd is, is dat het blijkbaar enkel gallerijhouders en kunstverkopers zijn die iets zogezegd zinnigs over zo'n werk kunnen vertellen. De uitvoerder zelf weet blijkbaar nooit zelf wat hij maakt...
  • Boze De Wolf

    6 jaar geleden
    hahahahaaaahaaaaa - geweldig.
  • stephen Lamon

    6 jaar geleden
    als dat al kunst is? een stapel oude paraplu's! mijn nichtje van 4 maakt mooiere kunstwerkjes die geen waarde hebben! 4800 euro voor wat paraplu's? de kunstenares had beter in de zeeman paraplu's gekocht!