Het IAU herdoopt de wet van Hubble tot de wet van Hubble-Lemaître.
Volledig scherm
Het IAU herdoopt de wet van Hubble tot de wet van Hubble-Lemaître. © EPA

De wet van Hubble herdoopt tot de wet van Hubble-Lemaître

De wet van Hubble, die betrekking heeft tot de uitdijing van het universum, heet vanaf nu de wet van Hubble-Lemaître. Daarmee wordt voormalig professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven, Georges Lemaître, geëerd. Het voorstel werd goedgekeurd op de 30ste algemene vergadering van de Internationale Astronomische Unie (IAU).

4 reacties

  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Nu het higgs-deeltje zijn echte naam nog geven. François Englert en Robert Brout zullen er misschien niet op zitten te wachten maar het zou wel correct zijn en het zijn ook Belgen waar we zeer fier op mogen zijn.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Toch raar dat uit zo'n klein landje zoveel genieën komen ? België heeft veel top wetenschappers in heel veel gebieden maar meestal horen wij daar niks van !
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Dat is terecht. Dat wist men toch al lang!!
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    Dat werd tijd. E.H. Lemaître was niet de eerste de beste. Zelfs Einstein was één van zijn bewonderaars. Als academicus reisde hij de halve wereld rond, studeerde aan Harvard, Cambridge en het MIT. Kende persoonlijk Rutherford e.v.a. grootheden op het vlak van wiskunde, fysica en astronomie (kosmologie).