Direct naar artikelinhoud
verkiezingen

"Deze manier van werken is niet houdbaar": gesprekken in Gent gaan moeizaam verder

Mathias De Clercq (Open Vld) en Filip Watteeuw (Groen) willen nog steeds allebei burgemeester van Gent worden.Beeld Photo News

Het kartel sp.a-Groen, Open Vld en CD&V hebben vanmiddag voor het eerst inhoudelijke gesprekken gevoerd. De vier partijen bogen zich over het woonbeleid in Gent. Morgen zetten ze de gesprekken voort.

Het had wat voeten in de aarde, maar de vier partijen die in Gent onderhandelen over een nieuwe coalitie hebben voor het eerst inhoudelijk rond de tafel gezeten. Zoals vorige week werd afgesproken werd eerst het thema wonen aangesneden. Het gesprek verliep constructief en correct, laten ‘delegatieleiders’ Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open Vld) weten, maar hoe diepgaand het gesprek was, verschilt naargelang de bron.

Twitter bericht wordt geladen...

Volgens de een werd er wel degelijk wat vooruitgang geboekt en is er zelfs “een basis van mogelijke overeenkomsten”. Een andere aanwezige ziet het wat minder rooskleurig. “Dit kan nog lang duren. Ik zie zelfs in de verte geen eindmeet in zicht. Deze manier van werken is niet houdbaar.”

Morgen zitten de vier partijen opnieuw samen over het thema wonen. Vanaf volgende week komen ook de thema’s economie, bestuurlijke vernieuwing en mobiliteit aan bod.

Twitter bericht wordt geladen...