James ‘Whitey’ Bulger in 2011.
Volledig scherm
James ‘Whitey’ Bulger in 2011. © REUTERS

Beruchte maffiabaas en FBI-informant James ‘Whitey’ Bulger vermoord in gevangenis

James ‘Whitey’ Bulger, de beruchte gangster uit Boston wiens handel en wandel de voorbije jaren inspiratie opleverde voor meerdere Hollywoodfilms, werd vandaag dood aangetroffen in een gevangenis in Hazelton, West-Virginia. 

7 reacties

  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Of hij heeft zijn criminele activiteiten verder gezet vanuit de gevangenis of hij heeft in het verleden de verkeerde mensen verraden, zoals pakweg de cosa nostra, toch niet meteen het meest vergevingsgezinde clubje. De onderwereld vergeet niet. Je leeft volgens de regels, je sterft volgens de regels.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Zelfs in de gevangenis is men niet veilig. Ook bij ons weet men de drughandel in de gevangenissen niet te voorkomen. Bij misdrijven in de gevangenis zou men de directeur verantwoordelijk moeten stellen voor schuldig verzuim. Natuurlijk moeten de politici de directeur de middelen verschaffen om een streng veiligheidsbeleid te kunnen voeren.
  • alain schils

    5 jaar geleden
    1. Hij stond bekend om zijn gewelddadig karakter en moorden. 2. Politici werden omgekocht. Hij werd opgeruimd maar wat is er met die corrupte politici gebeurd ? Het boeltje draait gewoon verder en op naar de volgende.
  • mike milan

    5 jaar geleden
    Rip
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Hij werd overgebracht Om hem te kunnen vermoorden. Wie heeft dit overplaatsing gevraagd?