(archiefbeeld)
Volledig scherm
(archiefbeeld) © Getty Images

Medisch raadsel: in 15 jaar tijd 18 baby's zonder armen of handen geboren in Franse Ain

In het Franse departement Ain zijn tussen 2000 en 2014 achttien baby's geboren zonder armen of handjes. Zeven gevallen raakten eerder al bekend, maar nu blijkt dat mogelijk nog elf andere zuigelingen met dezelfde misvormingen ter wereld kwamen. Een verklaring voor het hoge aantal misvorming is er voorlopig niet.

27 reacties

  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    In de jaren zestig waren het wel degelijk medicijnen namelijk het toenmalige Softenon schandaal !
  • astrid vandewalle

    5 jaar geleden
    Deze middag in het VRT nieuws zei men dat de oorzaak pesticiden is . Als de landbouw de oorzaak is , wil dat zeggen dat het een doofpotoperatie wordt.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Stop met speculeren. We weten al zeker dat het niet door medicatie is gezien een doctores zelf prijs had en aangaf tijdens zwangerschap GEEN medicatie gebruikt te hebben. Radioactiviteit van Tjernobyl, dan zou de helft van europa prijs moeten hebben. Pesticiden en milieuvervuiling blijven dan al gemakkelijk voorhanden als oorzaak. Hopelijk vindt met de oorzaak.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    teveel plastic in het water..
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ja, Gino Denil, is het dat niet dan kan het alleen maar een medicijn zijn toegediend in de vroege periode van de zwangerschap. Pesticiden sluit ik uit. Tjernobyl was een enorme doofpot.