Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Jonge reisbloggers omgekomen na val van rots in Yosemite National Park

Het beroemde uitkijkpunt Taft Point in Yosemite.Beeld Wikimedia Commons/Dave

Twee jonge reisbloggers zijn deze maand om het leven gekomen toen ze van het bekende uitkijkpunt Taft Point in Yosemite National Park in Californië vielen. Dat gebeurde op 24 oktober, maar het parkbestuur heeft nu pas de identiteit van de twee slachtoffers bekendgemaakt.

Het gaat om een 30-jarige vrouw en haar 29-jarige echtgenoot. Beiden waren geboren in India maar woonden in de Verenigde Staten. Het koppel onderhield op sociale netwerken een blog met foto’s en berichten over hun wereldwijde reizen.

Het stel was op 24 oktober van het uitkijkpunt Taft Point 250 meter naar beneden gestort. De juiste omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, klinkt het in een mededeling van de rangers. De rotskliffen liggen 2.300 meter boven de zeespiegel en bieden een adembenemend uitzicht, onder meer op El Capitan, een 900 meter hoge granieten bergwand met zeer moeilijke klimroutes.

Gevaarlijk

Op Instagram postte het stel onder andere foto’s van spectaculaire uitkijkpunten. Bij een foto aan de rand van de Grand Canyon schreven ze afgelopen maart dat snapshots van diepe afgronden gevaarlijk kunnen zijn. Ze waarschuwden voor roekeloze acties.

In het voor zijn watervallen en indrukwekkende granietrotsen bekende Yosemite Park gebeuren wel vaker ongevallen. In september nog stortte een 18-jarige Israëlier te pletter, vermoedelijk bij het maken van een selfie.