EPA
Volledig scherm
© EPA

Puigdemont richt parallelle Catalaanse regering op in België

De Catalaanse regering van de separatist Quim Torra heeft vandaag in Barcelona de "Raad van de Republiek" voorgesteld, een soort parallelle regering die in België wordt voorgezeten door Carles Puigdemont. Die probeert een jaar nadat hij in ballingschap ging, zijn invloed te behouden.

21 reacties

  • Nina Huygens

    5 jaar geleden
    Ze preken over “vrijheid” terwijl de catalanen die niet simpatizeren met de onafhankelijkheid van Cataluña geintimideerd worden .. op werk, school, thuis.. enz... als nu 99% de onafhankelijkheid zou willen, zou ik zwijgen.. maar daaraan zie je maar dat het ‘m steeds gaat over macht.. kost wat kost en money, money , money...
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Dat heerschap laat zich zelf beschermen door Mosos Desquadra die zogezegd op verlof zijn.!Zo iets kan allemaal in Belgie en nu nog die regering in Ballingschap!Hij kan misschien Peumans als portier gebruiken in zijn luxe villa in Waterloo!
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Puidgemont moet stoppen met politieke activistische activiteiten in dit land. Na het zetje van Peumans is de relatie met Spanje al genoeg verstoord. Uiteindelijk zal dit voor ons land nog uitdraaien op een serieus politiek incident met Spanje.
  • ERIK CORNELIS

    5 jaar geleden
    nog een regering
  • Pierre Ocreman

    5 jaar geleden
    Doe dat eens in uw land Puigdemont??????? Wat is dat hier toch voor een zot land!!!!