© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hilde en Annick gaan voor veilig in het verkeer in Gambia

Hilde Vandebosch en Annick Schoofs hebben de voorbije jaren al heel wat kinderen Gambia gesponsord. Annick en Hilde voeren nu een actie om in Gambia de verkeersveiligheid te verhogen. “Er gebeuren daar dagelijks veel ongevallen met kinderen. Geënt aan het succes van de fluohesjes hier, gaan we voor meer veiligheid op de wegen in Gambia. Extra hesjes zijn nog altijd welkom”, klinkt bij de enthousiaste dames.

rdr

Het levenswerk van Hilde, VDB for Gambia, is stilaan een begrip in Limburg. Het enthousiasme van Hilde werkt, en zo komen heel wat kleine steunprojecten in Gambia en Ivoorkust van de grond. “Het is niet te beschrijven wat een goed gevoel dit teweegbrengt: het geluk en de glimlach ervaren van de mensen. Dankzij de potjes met de rode centjes, die bij de middenstanders op de winkelbank ziet staan. Met dit budget krijgen we alle hulpmateriaal ter plaatse.”

De container voor Gambia met allerlei hulpgoederen is ondertussen in Gambia. “Kleding voor baby's, kinderen, voor mannen en vrouwen. Speelgoed, PC’s en schoolmateriaal, ook medisch materiaal en een glucometer voor het ziekenhuis in Brikama”, vertelt de zelfstandig verpleegster Hilde Vandebosch. Hilde verblijft op dit moment nog in Gambia en Ivoorkust.

Het schooltje van Sanyang in Gambia krijgt ook een beurt. ”De laptops en de naaimachines, met trappers want er is niet altijd stroom, staan al in de klas”, weet Hilde. Werkgroep SLBS Sanyang en Hilde Vdb for Gambia, subgroep Peer, bouwt in Sanyang 12 toiletten.

Hilde en Annick vinden het verkeer in Gambia levensgevaarlijk: “Daarom dachten we er aan om de afgeschreven fluohesjes van hier naar Gambia te verschepen. Deze reis hadden we al 900 stuks fluohesjes mee. Maar we komen nog steeds hesjes te kort. Daarom een nieue oproep. Samen voor veilig verkeer, want elk slachtoffer is er een te veel”, besluiten Hilde en Annick.

Meer info zie fb: HildeVDB for Gambia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer