De compositietekeningen die de politie in 1997 maakte van de Bende.
Volledig scherm
De compositietekeningen die de politie in 1997 maakte van de Bende. © Politie

Al 40 tips over Bende-onderzoek na uitzending Faroek

De politie doet een nieuwe oproep naar getuigen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Eentje waarvoor de getuigen diep in het geheugen moeten graven. Het opsporingsbericht gaat over een rode Golf die betrokken was bij de gewapende overval op zondag 2 oktober 1983 om 1 uur ’s nachts. Die werd zwart gespoten, maar door wie? Intussen zouden er al 40 tips binnengelopen zijn.

185 reacties

  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Geen gewone Rijkswacht maar leden van Groep Diane. Gewone rijkswachters waren zo niet opgeleid.
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Wij worden hier al jaren aan het lijntje gehouden.Zulke materie werd vroeger gewoon onder de mat geschovenDit mag nooit bekend worden voor gewone mensenoren!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Belachelijk voor het (Franstalig) gemanipuleerd onderzoek dat dergelijk bewijsmateriaal nu pas worden voorgelegd voor getuigenissen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Vraag het aan de slimste mens ! Daar wordt ook gefoefeld ...... Om de kijkcijfers en de poen ist te doen ?
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Stel nu eens dat we er van uitgaan dat de bende zelf die Golf herspoten hebben omdat een bendelid dat kon. Dan heeft die, als gewone burger na zijn werk, wellicht heel veel andere auto's herspoten, dus wellicht zal hij wel bekend geweest zijn waar hij woonde voor het feit dat hij auto's herspoot in het zwart. Zo moeilijk kan het niet zijn om in de omstreken van Charleroi zulke mensen op te sporen. Als het raak is hebben ze wellicht een bendelid geklist.