Michelle Obama haalt uit naar Trump: “Geen enkele vrouw verdient dit”

Michelle Obama, echtgenote van de Amerikaanse president Barack Obama, heeft donderdag in een speech uitgehaald naar de “onaanvaardbare” en “schandeljke” uitlatingen van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump over vrouwen.

De First Lady beschuldigde de vastgoedmagnaat het “gedrag van een seksueel roofdier” te vertonen. “Welke partij men ook aanhangt - Democratisch, Republikeins of onafhankelijk - geen enkele vrouw verdient een dergelijke behandeling. Niemand verdient dit soort beledigingen”, zei Michelle Obama in een gepassioneerde en ongewoon scherpe toespraak. Michelle trap op tijdens een verkiezingsmeeting voor de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.

Terwijl Trump bij zijn excuses had gezegd dat zijn uitlatingen uit het jaar 2005 “kleedkamerpraat” waren, wees de First Lady deze lezing van de hand. “Dit is niet zomaar iets dat we kunnen negeren. Het ging niet om kleedkamerpraat. Het ging om een machtig man die zich vrij en openlijk over een gedrag van seksueel roofdier uitliet. En er prat op ging dat hij vrouwen kust en bepotelt, en dit in een taal die zo obsceen is dat we bang zijn dat onze kinderen het horen.”

“Het heeft mij als vrouw gekwetst”

Michelle Obama werd heel emotioneel toen ze de vrouwen in het publiek rechtstreeks aansprak. “Het is ook duidelijk geen geïsoleerde uitspraak en maar één van de vele voorbeelden van hoe hij al zijn hele leven vrouwen behandelt. En dat raakt mij persoonlijk, en ik ben zeker dat vele onder jullie hier ook door geraakt zijn. De schandelijke opmerkingen over onze lichamen, het fnuiken van onze ambities als vrouw... het is gruwelijk en angstaanjagend. En de waarheid is: het kwetst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER