Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Elon Musk blijft beurswaakhond plagen met nieuw stootje op Twitter

Elon Musk is met zijn 20% momenteel de grootste aandeelhouder van Tesla.Beeld Photo News

Dat Elon Musk om geen stunt verlegen zit, is bekend. Zeker op Twitter doet de topman van Tesla en SpaceX gewoon waar hij zin in heeft, ook al leidt dat soms tot problemen. Ook deze week liet Musk weer van zich spreken door al zijn officiële titels  te schrappen. Waarom? “Om verwarring te scheppen”.

en

Na wat vreemde berichtjes zoals woordgrapjes, memes en andere uitspatters, wilde Elon Musk het even wat rustiger aan doen op sociale media - een Twitterstilte dus. Maar die heeft niet lang geduurd. De flamboyante CEO liet al snel weten zijn officiële titels van zijn account te hebben gegooid. Wie kijkt onder Musks naam, ziet inderdaad een groot leeg vak. Zijn daad ging vergezeld van het volgende berichtje: “I’m now the Nothing of Tesla. Seems fine so far.” Die plaagstoot is bedoeld voor de Amerikaanse beurswaakhond SEC die hij in een eerdere tweet de ‘Shortseller Enrichment Commission’ noemt waarmee hij suggereert dat de toezichthouder speculanten op koersdalingen helpt. 

Twitter bericht wordt geladen...

Musk heeft alleszins geen goede relatie met het overheidsorgaan. Op 7 augustus liet hij publiekelijk weten Tesla van de beurs te zullen halen. Die tweets brachten aanvankelijk een run op de aandelen teweeg, maar al snel bleek het verhaal niet te kloppen. Beurswaakhond SEC oordeelde dat Musk zijn beleggers ferm had misleid en stuurde een dagvaarding naar zijn adres wegens fraude. De twee troffen wel een schikking. 

Intussen raakte bekend dat Musk voor meer dan 9,9 miljoen dollar aan aandelen van de autofabrikant - zijn eigen bedrijf - heeft ingekocht. De CEO zegde onlangs al toe voor 20 miljoen dollar aan aandelen van Tesla in te kopen, maar deze miljoenentransactie staat daar los van. Hij is met een belang van bijna 20% de grootste aandeelhouder van het bedrijf.