© politie antwerpen

Terreinen van autobedrijf in Wilrijk verzegeld na grootschalige actie tegen overlast

De Antwerpse politie heeft dinsdagnamiddag een grootschalige controleactie gehouden bij een autobedrijf aan de Dynamicalaan in Wilrijk. Het terrein werd verzegeld.

doro

De actie kwam er na verschillende klachten zoals overlast door het af- en aanrijden van autotransporten op de meest onmogelijke uren, verdachten personen, achtergelaten autowrakken, verdachte transacties met tweedehandsvoertuigen, de uitvoer van autowrakken naar derdewereldlanden en diverse milieu-inbreuken.

De politie deed in samenwerking met onder meer de dienst milieutoezicht van Stad Antwerpen, de Sociale Inspectie en de Dienst Vreemdelingenzaken dinsdagnamiddag een grondig nazicht op de terreinen van het autobedrijf. Na de actie werd de terreinen verzegeld als bestuurlijke maatregel. Er werden ook acht processen-verbaal opgesteld en twee niet-verzekerde voertuigen werden getakeld.

De eigenaar kreeg de opdracht om milieu-inbreuken zoals de opslag van afvalstoffen zonder vergunning of melding, het ontbreken van brandveiligheidsmaatregelen en het stallen van voertuigen op een niet-verharde ondergrond zo snel mogelijk op te lossen. Tot dan blijven de fabrieksterreinen aan de Dynamicalaan in Wilrijk verzegeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER