Antwerps-Limburgse metalband deelt ervaring na tour door Indië: “onwaarschijnlijk, die cultuurshock als je van het vliegtuig stapt”

De Antwerps-Limburgse band Bear kreeg de unieke kans om op toernee te gaan in India. Tijdens de twee weken durende trip speelde de band shows in New Delhi, Hyderabad, Bangalore en Mumbai. Het werd een reis vol ongewone ervaringen, broeierige podia, stelende apen en zeer vriendelijke Indische metalliefhebbers.

mal

De groep bestaat sinds 2010 en heeft drie albums uit. “Op een dag kregen we op Facebook een like van een gast uit India,” zegt zanger Maarten Albrechts. “Er ontstond een gesprek en onze bassist stelde voor: ‘als je onze cd toch zo goed vindt, haal ons dan naar India.’ De bal is toen héél snel aan het rollen gegaan, want de man bleek een label te hebben en heeft nu al vijf concertdata voor ons geregeld.”

Het werd een waanzinnige trip. Weinig slaap, drukkende hitte, uitstekend eten en veel enthousiaste Indiaase metalheads maakten het tot een onvergetelijke ervaring. Filmmaker Vince Van Hoorick kreeg de kans om mee te gaan met de band en maakte deze knappe documentaire.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer