Homoseksualiteit is in de meeste Afrikaanse landen verboden.
Volledig scherm
Homoseksualiteit is in de meeste Afrikaanse landen verboden. © (c) Screenshot YouTube, Gouverneur Paul Makonda

Homo's in Tanzania riskeren 30 jaar cel en worden actief opgespoord

BuitenlandGouverneur Makonda van de Tanzaniaanse stad Dar es Salaam heeft een lijst met 200 mogelijke homoseksuelen opgesteld. Hij dreigt met strafrechtelijke vervolging. Bij veroordeling kan de straf oplopen tot 30 jaar. 

9 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    De overheid, religie of een derde moeten zich niet moeien met wat twee of meer meerderjarige, handelingsbekwame mensen, ongeacht geslacht, vrijwillig met elkaar in bed doen... Argumenten als walgelijk, onnatuurlijk, verkeerd, fout zijn irrelevant!
  • Michel De Vreese

    5 jaar geleden
    Wat een achterlijk land. Ten eerste is op wetenschappelijk gebied niets in te brengen waarom homosexualiteit "verkeerd" zou zijn. En ten 2de mogen 2 volwassen mensen zelf beslissen zonder bemoeienissen van anderen. je verbiedt toch ook geen spruitjes omdat jij dat niet lekker of vies vindt ?
  • Johan Vancaneghem

    5 jaar geleden
    Homoseksualiteit is ook de norm niet, anders liepen wij hier niet rond en waren we al lang uitgestorven. Maar om die mensen te gaan veroordelen, terwijl het om mensen gaat die seks hebben met onderlinge consensus... dan ben je een 70 tot 100-tal jaartjes achter met ons... moet snel te verhelpen zijn.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Waar bemoeit Human Rights Watch zich mee ?
  • Kevin van Goethem

    5 jaar geleden
    Altijd aanpassen aan de wet zegt men hier altijd. Dus daar dan ook.