Deze drie fasen uit Antwerp-Genk zorgen voor beroering

Dat de strijd van woensdagavond tussen Antwerp en Genk bol staat van de knotsgekke situaties, staat buiten kijf. Maar in het Bosuilstadion waren de fans niet altijd even opgezet met ingrepen van scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn VAR.

bap

Zo steekt bij de rood-witte fans na afloop vooral hoe de 2-3 tot stand is gekomen. Na een foutief gegeven hoekschop voor de bezoekers buffelde spits Samatta de treffer tegen de netten (zie bovenaan artikel). De VAR mag in dit soort situaties niet ingrijpen.

Eerder bracht Genk de voorsprong van Antwerp tot op 2-1, toen een schot van Paintsil door de arm van Van Damme werd gedevieerd. Na overleg met de VAR werd een strafschop toegekend aan de Limburgers, Malinovskiy schoot de 2-1 aansluitingstreffer tegen de touwen.

Amper vijf minuten later kreeg Racing Genk alweer een strafschop toegekend na een lichte fout van Buta op Ndongala. De invaller ging wel heel erg makkelijk liggen, maar het lijkt erop dat Buta met een knietje Ndongala uit evenwicht heeft gebracht.