Complete black-out tijdens finale van 'De Slimste Mens': "Godver godver godverdomme!"

Het doel van Anderlecht-doelman Frank Boeckx was niet simpel: onverslagen Julie Colpaert van haar elfde overwinning houden en publieksfavoriet Viktor Verhulst van zijn troon stoten. In de finale werd het echter razend spannend, want plots kreeg één van de kandidaten een stevige black-out...

mrra

Wie zat er in de jury?

Het was geen Halloweenspecial, maar we hebben wel griezelig veel gelachen. Juryleden Jeroom en Rik Verheye deden alvast hun uiterste best om wat angstaanjagende grappen te maken...

Wat waren de beste quotes?

Erik: "Heb jij de film Seven al gezien?" - Rik: "Nee, ik moet eerst nog de eerste zes films zien."

Rik over Super Mario Bros spelen. "Dat was echt mijn middelbare school eigenlijk. Paddo's eten, buizen en op draken zitten."

Erik: "Een haardroger? Da's van Apple. Een iFöhn."

Eén vrouw blijft bij elke flauwe mop lachen in het publiek. Jeroom: "Hey, mama!"

Wat was het mooiste moment?

Elk antwoord beschouwt Erik als een aanleiding tot een persoonlijke vraag voor de kandidaten en jury. En af en toe resulteert dat in een vraag die beter niet gesteld moest worden. Zoals bijvoorbeeld: "Laat jij soms windjes?"

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld?

Julie Colpaert doet het weer. Uitlopen kon ze niet en tot aan de laatste vraag was nog alles mogelijk. Maar Viktor Verhulst kon niet meer over de journaliste heen springen, omdat hij de laatste twee antwoorden niet wist. Met zeven seconden voorsprong kon ze winnen van Viktor. Gevolg: Julie Colpaert mag woensdag aan haar - gevreesde - elfde deelname beginnen.

Wie moest het spel verlaten?

Een bizar einde van de finale deze keer. Nadat Viktor uitgebreid de groetjes deed aan zijn mama en al zijn geliefden, zakte hij tot onder Frank zijn 35 seconden. Maar bij "Gandhi" krijgt hij plots een black-out. "Godver, godver, godverdomme! Dat is zo één die ik had moeten leren, hé", zegt hij gefrustreerd. Iedereen heeft al wel eens gehoord van de Indiër, maar geen enkel juist antwoord komt over zijn lippen. Hij zal Gandhi wellicht nooit meer vergeten, want het kost hem de kop in 'De Slimste Mens'. Frank mag wel uitkijken naar zijn volgende deelname.

Wie zien we donderdagavond als nieuweling?

Acteur Boris Van Severen speelde eerst al als rockster Davy Coppens in de film Belgica van Felix Van Groeningen, maar donderdag zien we hem quizzen in 'De Slimste Mens'.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (11 afleveringen)

2. Michèle Cuvelier (3 afleveringen)

3. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

4. Viktor Verhulst (3 afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer