George Soros
Volledig scherm
George Soros © AP

George Soros: de man die overal de schuld van krijgt

Van Oost-Europa tot Amerika, iedereen heeft het gemunt op miljardair George Soros. De man die van zichzelf zegt dat hij de geschiedenis wil beïnvloeden, is de perfecte zondebok voor de autoritaire rechtse leider.

97 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Heksenjacht heeft in deze moderne tijd een nieuwe betekenis gekregen, sociaal media. Wij zijn gewoon niet meer of niet minder, niet beter of slechter dan de middeleeuwse burger die zich door allerlei beweringen zich massaal tegen een persoon richte, tem de brandstapel toe waar ze om bloed riepen.
  • Sandra Van Heyste

    5 jaar geleden
    Nee, nee, toch niet: het is de schuld van de sossen.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Een véél interessantere vraag is: Waarom doet de media opeens alsof die man een soort halve heilige is? En waarom doen ze dat met zo'n toewijding en herhaling? Maar dat antwoord weet iedereen wel zeker?
  • Peter Van de Velde

    5 jaar geleden
    Andy verpus, inderdaad zeeeeer opvallend! Maar t zijn er niet veel...
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Soros? Is dat niet die man die de indianen opzet tegen de XL pijplijn tussen Canada en de VS? Ook -niet toevallig- de man die de spoorwegmaatschappijen in handen heeft die vandaag diezelfde olie vervoeren? Af en toe een trein die ontspoort met brandende wagons en meerdere doden in het midden van een dorp, dat is veiliger dan een pijplijn, hé...