© Margo Tilborghs

Karen Damen gaat solo

Na 17 jaar in het keurslijf bij K3, wil Karen Damen haar zangcarrière nieuw leven inblazen. In het voorjaar zal de voormalige rosse de studio induiken voor de opnames van haar eerste solo-album, dat meldt ‘Het Laatste Nieuws’. Het is wel nog niet duidelijk in welk genre of welke taal Karen zal zingen.

jva

Voor de openingsdans van haar huwelijksfeest in Ibiza had Karen zelf een liedje van Dolly Parton ingezongen. “Na K3 heb ik een bewust een paar maanden niet gezongen, maar toen ik voor mijn trouwfeest opnieuw in de studio stond, besefte ik weer hoe graag ik het eigenlijk wel deed. Ik heb altijd de droom gekoesterd om ook na K3 iets met muziek te doen, maar ik had een duwtje nodig. Nu het in de krant staat en alles openbaar is, kan ik niet meer terug”, lacht Karen.

Karen stond donderdag nog enthousiast te supporteren voor haar echtgenoot en drummer Antony Van der Wee, bij de voorstelling van de nieuwe Vlaamse rockband Morse. Maar of haar eigen cd ook het ruige werk wordt, weet Karen nog niet. “Als ik mensen over mijn plannen vertel, denken ze meteen meteen: ‘Karen is een rock chick, het zal wel iets zoals Anouk worden. Maar mijn stem leent zich daar niet toe, en ik leun meer naar Suzanne Vega of Katie Melua, artiesten met sterke teksten.”

Bij K3 zong Karen altijd in het Nederlands, maar ook dat kan veranderen. “Ik zing heel graag in het Engels. Maar als een Franstalig liedje voorbijkomt op de radio, zing ik ook voluit mee en ik vind mijn accent meer dan behoordlijk. Onlangs zong ik een liedje in het Antwerps en toen dacht ik ‘Waarom geen volledig album in het Antwerps?’. Ik ben een grote fan van Tourist LeMC, hij weet dat ik hem binnenkort ga bellen om een nummer voor mij te schrijven. Maar eerlijk? Ik ben er nog niet uit”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer