REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ryanair mag piloten Eindhoven niet overplaatsen naar buitenland

De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft zonder goede reden besloten dat de basis op Eindhoven Airport dichtgaat en mag de Nederlandse piloten daarom niet overplaatsen naar het buitenland. De rechter in het Nederlandse Den Bosch heeft dat vandaag bepaald in een kort geding. Het cabinepersoneel had de zaak aangespannen vanwege de plotselinge sluiting van de basis van de Ierse prijsvechter op het Eindhovense vliegveld.

13 reacties

  • Marten van Hoorn

    6 jaar geleden
    @Dirk Bytebier: niet zondermeer: Allereerst gaat het over het' onderhandelen over een collectieve overeenkomst die aan zijn einde komt. Er is dus op dat moment een reden. En daarnaast dient de werkgever nog akkoorden na te komen.
  • Johnny Temmerman

    6 jaar geleden
    wie gaat eindelijk dit corrupte bedrijf eens zijn landingsrechten afnemen ? Enige wat daar telt is mensen uitzuigen om zelf chatrijk te worden.Dit zelfs ten koste van veiligheid die in deze sector echt nodig is.
  • Dietrich Van Helder

    6 jaar geleden
    Waar zijn nu al die azijnpissers over de staking in Zaventem? 'Wij gaan naar Eindhoven, daar staken ze nooit'.
  • mark germanus

    6 jaar geleden
    Ryanair kan den ineens ook in Belgie sluiten, en als ze dan toch bezig zijn kun je Zaventem geheel sluiten,want die staken toch alle 5 minuten. In Nederland en Duitsland gaat het vlugger en beter.Sorry guys !
  • Jan Van Leive

    6 jaar geleden
    Peeters gaat weer de clown uithangen , straks doen ze Belgie ook dicht want ,dat verhaaltje van niet mogen sluiten is wel naïef . Iedereen sluit wanneer hij wil , behalve wanneer er staatssubsidies mee gemoeid zijn ,Catterpillar , Ford , Opel, DHL , Renault ...... en noem maar op en die kregen zelfs staatssteun , waarom hebben wij dan geen van die wereldvreemde slabberdoeken zo een uitspraak laten doen ? O 'Really zal er eens flink mee lachen