Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Zo ontstonden Halloween-rellen in Frankrijk: jongen (19) roept op om ‘The Purge’ na te spelen

In verschillende Franse steden zijn afgelopen nacht rellen uitgebroken tussen jongeren en de politie. Een jongen van 19 had vorige week iedereen via sociale media opgeroepen om met Halloween de politie aan te vallen en rel te schoppen. Hij had zich laten inspireren door de Amerikaanse film ‘The Purge’, waarin een dag per jaar alles toegelaten is, ook moord.

79 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Zou het om een "jongere" gaan ? Kijk eens naar het videoke. Ge weet gij het dan al wel zeker.
  • Erwin Van Lierop

    6 jaar geleden
    @ peter destoop & Werner Gielis, het filmpje is een excuus, ik ben het er niet mee eens dat dit de reden is van de rellen. Als de film 'The Purge' niet was gemaakt, had deze jonge man deze oproep niet gedaan, dus waarom niet de verantwoordelijkheid bij de filmmakers leggen? Da's te gemakkelijk.
  • Robby van Ballaert

    6 jaar geleden
    alle schade die ontstaan is door deze oproep verhalen op die clown met zijn zogenaamde grapje, levenslang gaan werken om een ander zijn schade te betalen. hij zal de volgende keer wel eens nadenken voordat hij de interessante nog eens wil uithangen.
  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Zoals het overal is dus... Tja, Macron...
  • Jos Teugels

    6 jaar geleden
    Schuld is niets meer of minder dan sociale media, niemand kan hier nog iets aan doen. Trump niet Macron niet, de Groenen en het VB ook niet. Met de komst van het internet en de digitalisering is de geest uit de fles. Enig “voordeel” van digitalisering is de handige tool die het aanreikt een duidelijke kijk te krijgen over het naderende eind van een tijdperk in de geschiedenis van de mensheid. Barbarij is hetgeen waar de mensheid op afstevend. Welterusten....