© VIER

Julie Colpaert breekt record in De Slimste Mens ter Wereld: VTM-journaliste gaat naar 12e aflevering

Een speciale aflevering van De Slimste Mens ter Wereld donderdagavond: zou Julie Colpaert het record breken van 11 afleveringen? Ze moest het opnemen tegen Frank Boeckx en Boris Van Severen. Adriaan Van den Hoof en Bart Cannaerts zaten in de jury.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Frank, betekent jouw trui iets?”

Frank Boeckx: “Neen, een kennis gaf me die.”

Van Looy: “Tiens, ik wist niet dat Mogi Bayat ook in truien deed.”

Adriaan Van den Hoof: “Ik ken niks van voetbal. Enkel Mexico ’86. Maar waar of wanneer dat was, moet je me niet vragen.”

Van Looy: “Lezen jullie veel?”

Van den Hoof: “Ik lees vooral dunne boekjes. Ik ben nu bezig aan ‘De wonderlijke avonturen van Erik in Amerika’. Ik zit al aan pagina drie, en het zijn er in totaal vier.”

Van den Hoof: “Vissen is een beetje zoals keeperen, Frank. Je vangt iets en moet het teruggooien.”

Boeckx: “Maar ik vang niet veel, he.”

Wat was het mooiste moment?

De finale, natuurlijk. Het kostte Julie Colpaert bloed, zweet en tranen om drie buurlanden van Macedonië te noemen, maar toen Albanië alsnog over haar lippen gleed, barstte de euforie los. Het record is een feit.

De winnaar van gisteravond: Nieuwkomer Boris Van Severen trok aan het langste eind. Hij scoorde in zijn eerste aflevering een knappe 357 seconden en stuurde zo Julie Colpaert naar het finalespel.

De verliezer: Anderlecht-doelman Frank Boeckx stuurde eergisteren een sterke Viktor ­Verhulst naar huis, maar moest gisteren de duimen leggen voor – uiteraard – Julie de Allerslimste.

De nieuwkomer van maandag: Omar ­Souidi, “de brutaalste ­advocaat van het land” die samen met zijn broer Mounir model stond voor de strafpleiters in Patser.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert ­(12 afleveringen)

2. Michèle Cuvelier (3 afleveringen)

3. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

4. Viktor Verhulst ­(3 afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer