Maggie De Block (Open Vld), minister van Volksgezondheid.
Volledig scherm
Maggie De Block (Open Vld), minister van Volksgezondheid. © Belga

Artsen keren zich tegen plan De Block over duur ziekteverlof: “Welke dokter heeft zij gesproken?”

De plannen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om te bepalen hoelang arbeidsongeschiktheid mag duren, roepen steeds meer tegenstand op bij de huisartsen. Die waren volgens de minister nochtans vragende partij, schrijft De Morgen.

46 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als de werkgevers nu eens moesten opdraaien voor de kosten van de arbeidsongevallen en beroepsgerelateerde aandoeningen. En niet de belastingbetaler. Dat zou niet meer dan logisch zijn. En in dit geval ook voor de ongevallen van en naar het werk en alle schade die veroorzaakt wordt door half fitte werknemers die gedwongen terug aan het werk moeten. Zouden ze dan nog zo happig zijn op die overwinning bij het VOKA.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Dokters die hun beroep niet aankunnen of de druk kwijt willen, worden adviserend, controlerend, raadgevend geneesheer van verzekeringen/ziekenfondsen of...minister.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Ge kunt VOKA tegemoet treden maar dit slaat toch echt alles. Gezien de omvang van de minister zou niemand binnen haar VOKA vrienden haar een vast contract aanbieden. Het toont nogmaals de minachting van de "rijken" tegenover de werkenden en de enige belastingbetalers. Hoop dat VLD hiervoor zwaar zal afgerekend worden.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Wat weet zij van arts zijn als ge zelf geen werk had voor arts hoe rapper ze weg zal zijn hoe beter wat moeten die mensen beginnen denken die niet meer kunnen werken met haar onnozele wetten hetzelfde met de medicijnen is zelf niet bekwam om minister van gelijk wat te zijn
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Het bizarre va nhet hele verhaal is dat zijzelf ook een dokter is. Ze maakt we lde scheiding tussen haar minister en arts zijn, maar het is van de pot gerukt dat ze met zoiets op de proppen komt. Bovendien kan een op eerste zicht licht griepje snel voorbij zijn, maar het is niet de eerste keer dat zoiets uitmond in een longontsteking of een hartcomplicatie omdat hte virus op de hartspier slaat. Elk geval is verschillend, dus die maatregel kan de vuilbak in.