We maken ons op voor een droog en zonnig weekend

© if

Na een natte periode lijkt het met name dit weekend weer droog en zonnig te worden.

jvh

Na een zonnige, en op de meeste plaatsen droge, maar frisse vrijdagnamiddag mogen we ons opmaken voor een even zonnig -en droog- weekend. Begin volgende week komen daar nog zachtere temperaturen bij, maar stilaan stapelen de wolken zich op. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht wordt het overal droog en koelt het flink af. In de brede opklaringen is er kans op vorming van nevel of een mistbank. Plaatselijke rijmplekken zijn niet uitgesloten. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven er hoge sluierwolken binnen. In het binnenland liggen de minima tussen +1 en -3 graden, aan zee rond +1 of +2 graden. Aan de grond kan het het overal vriezen.

Na een koude ochtend met plaatselijk nevel of mistbanken wordt het zaterdag zonnig met hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in de andere streken bij een meestal zwakke tot plaatselijk matige wind.

Zaterdagavond en tijdens de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en wordt het lichtbewolkt tot helder. Vooral in Laag- en Midden-België is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. ‘s Avonds koelt het af naar -1 tot +2 graden.

Na een frisse en plaatselijk grijze start, is het zondag rustig en zonnig met af en toe enkel wolkenvelden. De maxima stijgen naar 11 tot 14 graden.

Maandag en dinsdag komt West-Europa terecht in een zuidelijke stroming die erg zachte lucht over onze streken aanvoert. Het blijft zonnig en het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 12 en 17 graden.

Woensdag schuift een golvende regenzone over West-Frankrijk en de Britse Eilanden langzaam oostwaarts en trekt woensdagnacht en donderdag in afgezwakte vorm over onze streken. Aan de voorzijde blijven we woensdag nog in de erg zachte zuidelijke stroming met maxima tot boven de 15 graden, maar geleidelijk meer sluierwolken.

Vanaf donderdag wordt vochtigere en iets frissere zeelucht over onze streken aangevoerd. De bewolking neemt toe en we verwachten af en toe wat regen of een buitje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen